2018-02-08, Ігорь Познахоренко «Альтернативи в бізнесі»

подія

2018-02-08, Ігорь Познахоренко «Альтернативи в бізнесі»
Гостьове відвідування

дата

08/02/2018

Тренер і психолог Ігор Познахоренко в ході спілкування з учасниками клубу розглянув питання про роль фінансистів у компанії, моделі розвитку бізнесу, інструментах, за допомогою яких можна проводити зміни, а також про проблеми бюджетування і проведення його безперервної коригування.

Спікер розповів, як він розуміє процес розвитку в компанії в цілому. За його словами, в кожній організації існують певні цілі, і відповідно є люди, які їх виконують. І тут необхідно розуміти, як виглядають різні цілі в компанії: як одна система чи ні. І чи є люди, що працюють в ній, тими фахівцями, які потрібні для досягнення цих цілей. Величезну роль тут відіграє мотивація як бажання досягти результату.

Розглядаючи модель розвитку компанії, Ігор Познахоренко пояснив своє розуміння, як пов’язані в ній мети і люди. Він акцентував увагу на тому, що цілі і людей в компанії пов’язує менеджмент: «А менеджер – це в першу чергу фахівець, який займається організаторською і управлінською діяльністю. Його завдання якраз і полягає в тому, щоб – пов’язувати між собою цілі і людей. Процес розвитку компанії – це процес впливу цілей на кваліфікацію і мотивацію людей ».

Спікер зазначив, що є пряма залежність в мотивації першої особи компанії від тієї швидкості, з якою буде прогресувати його система, що складається з людей. Також, спілкуючись з членами клубу, він приділив увагу темі лінійного та нелінійного менеджменту, їх відносин і впливу на розвиток компанії.

Говорячи про реальні ситуації в роботі різних компаній, Ігор Познахоренко показав, яку важливу роль в їхньому житті відіграє HR-фахівець. Його завдання полягає в тому, щоб створити систему, за допомогою якої зручно нарощувати кваліфікацію співробітників. Але при цьому з керівника не знімається головна відповідальність.

Розбираючи системи структурування, а також функції різного персоналу в компанії, спікер на реальних прикладах продемонстрував, чому необхідно, щоб були чітко визначені зони відповідальності, а також обов’язки всіх менеджерів і працівників.

Протягом усього вечора Ігор Познахоренко відповідав на запитання членів клубу, а також давав реальні поради щодо вирішення тих чи інших ситуацій, на яких вони акцентували свою увагу.